Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

GYIK

GYIK

Személyes adatokkal kapcsolatos kérdések

 

   1. Hol tudom elolvasni az adatkezelési tájékoztatót? Le tudom tölteni?

 Igen és Igen. Az adatkezelési tájékoztató elolvasásához és letöltéséhez kattints IDE.

   2. Csak saját e-mail címmel tudok regisztrálni?

 Nem. Saját e-mail címeden kívül lehetőséged van Facebook fiókkal való regisztrálásra.

   3. Nem tudok belépni. Mi lehet a probléma?

  Mielőtt újra regisztrálnád magad, érdemes kipróbálni a következő lépéseket: 

 - Nem jó a jelszó: Ha elfelejtetted a jelszavadat, mi sem egyszerűbb, mint a „Belépés” fülbe lépve a felhasználó név és jelszó alatt a baloldali zöld színnel jelzett „Elfelejtett jelszó” fülre kattintva igényelhetsz egy új jelszót az e-mail címedre, amelyet a fiókodba belépve megváltoztathatsz

 - Nem jó a felhasználó név: Ha valamilyen oknál fogva nem tudsz az e-mail címeddel belépni, írj nekünk az info@bikecafe.hu e-mail címre.

    4. Letölthetem a személyes adataimat amit megadtam?

 Igen.  A fiókodhoz megadott személyes adataidat letöltheted ITT

    5. Törölni szeretném a személyes adataimat, lehet?

 Igen. A fiókodhoz megadott személyes adatokat törölheted ITT. A törlés végleges és visszavonhatatlan. Minden személyes adat törlődik.

    6. Megadhatok több szállítási/számlázási szállítási címet is?

 Igen, a fiókodban a címjegyzékhez elmenthetsz több címet is. Azonban a rendelésnél csak egyet-egyet tudsz megadni mind a szállítási, illetve számlázási címnél, viszont ezek lehetnek különbözőek.

 

Fizetéssel kapcsolatos kérdések

 

  1. Tudok fizetni készpénzzel / bankkártyával / előre utalással / Szép kártyával / Utánvéttel ?

 Igen. A pontos fizetési módokhoz kattints IDE.

 

Vásárlással kapcsolatos kérdések

 

  1. Elküldtem a megrendelésemet, de még kellene más is. Mit tegyek?

Ilyen esetben vedd fel velünk a kapcsolatot  még a leadott rendelés napján az info@bikecafe.hu e-mail címen vagy hívj fel minket a 0620/321-6432 telefonszámon, és azonnal módosítjuk a rendelésed.

  2. Hogyan rendeljek lépésről-lépésre?

Belépés e-mail címmel → Termék kosárba tétele → Kosár → Tovább a pénztárba → Tovább a szállítási módokhoz → Tovább a fizetési módokhoz → Tovább az összegzéshez → Megrendelem   A rendelést követően küldünk egy visszaigazoló e-mailt, amiben ellenőrizheted a rendeléssel kapcsolatos        információkat.

  3. Mennyi idő alatt dolgozzátok fel a megrendeléseket?

A visszajelzés 1-2 munkanapon belül megtörténik. A teljesítés a raktárkészlet állapotától függ, ugyanis ha olyan terméket rendeltél, ami külső raktárról elérhető, annak tovább tart a kiszállítása. Onnan, hogy leadtad a rendelést, folyamatosan értesítünk a termék állapotáról és a lehetséges kiszállítási időpontról.         

  4. Más is átveheti a megrendelésemet? 

Igen. Az illető a rendelést feladott személy nevére, rendelés számára és a termék nevére hivatkozva tudja átvenni a csomagot

  5. Hétvégén is át tudom venni személyesen a megrendelésemet?

Igen. Szombaton is nyitva vagyunk 10-15 óráig

  6. Meddig tudom módosítani a megrendelésem?

A rendelést még az adott napon tudod telefonon, vagy e-mailban (info@bikecafe.hu) módosítani, ugyanis a terméket rendelés leadása utáni nap reggelén a futár már viszi kiszállításra

  7. Meggondoltam magam, mégsem szeretném a terméket. Mi a teendő?

A vásárló, az áru átvételét követő 14 munkanapon belül, indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ennek módjáról a Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet rendelkezik. A jogszabály hatályos verziója elérhető a https://kereses.magyarorszag.hu/jogszabalykereso link alatt. A Megrendelő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell a számlával együtt visszajuttatnia címünkre. A Bike Cafe Kft. kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú és csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni, a termék bármely eltérő módon történő visszajuttatása esetén felmerült kárait jegyzőkönyvezi és érvényesíti. Az elállási jog gyakorlása semmilyen többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról és a visszajuttatás költségeinek viseléséről azonban a megrendelőnek kell gondoskodnia. Amennyiben a visszaküldött csomag megfelel a fenti feltételeknek, a webáruházunk kötelezettséget vállal arra, hogy a vételárat a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a csomag átvételét követő 30 napon belül hiánytalanul visszautalja a vásárló részére. Amennyiben a termékekről felbontás után derül ki, hogy bizonyítottan hibásak, és a hiba az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termékre 8 napos cserelehetőséget biztosítunk. Amennyiben a vásárló egy szerződésszerűen teljesített rendelést nem vesz át és a DPD futárszolgálat a bikecafe.hu internetes üzlet költségén visszahozza a csomagot, akkor fenntartjuk a jogot, hogy a Megrendelőt a jövőben csak banki átutalással történő előzetes fizetés esetén szolgáljuk ki.

  8. Átvettem a csomagot, de nem jó terméket küldtetek!

Ebben az esetben, kérlek mihamarabb vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy egyeztessünk a megoldási lehetőségekről. Természetesen a terméket cseréljük Neked.

  9. Mennyi idő múlva kapom meg a megrendelt terméket?

A megrendelt termékeket 2-10 munkanapon belül kapod meg. Amennyiben a termék a raktárunkon van 1-2 munkanap, ha nincs akkor pedig felvesszük a gyártóval a a kapcsolatot, és onnantól folyamatosan értesítünk a termék állapotáról.     

 10. Minden termék van raktáron?

Nem. A termék elérhetőségét az adott áru oldalán a kép mellett jobbra a cikkszám alatt találod. Elérhetőségi állapotok: raktáron, külső raktáron, rendelhető, nem rendelhető.

 11. Amelyik termék nincs raktáron várhatóan mennyi annak a szállítási ideje?

2-10 munkanap. Ez terméktől függő, melyik gyártó termékét szeretnéd megvásárolni. Ha nincs raktáron, felvesszük a kapcsolatot a gyártóval, és onnantól folyamatosan értesítünk a termék állapotáról.

 12. Mennyi garancia van a kerékpárokra, alkatrészekre, kiegészítőkre?

Garanciával kapcsolatos információkat ITT olvashatod.

Termékekkel kapcsolatos kérdések
 
  1. Mit mond a KRESZ a kerékpárokról?
 
(1)  Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon vagy erre utaló jelzés esetében az autóbusz forgalmi sávon, ahol ilyen nincs, a leállósávon vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán, illetőleg - ha az út és forgalmi viszonyok ezt lehetővé teszik - a lakott területen kívüli úton, a főútvonalként megjelölt úton az úttest jobb széléhez húzódva kell közlekedni.

(2) Lakott területen levő olyan úton, ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan, továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos, kerékpárral a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is szabad közlekedni.

(3) Kerékpárral az útpadkán, az úttesten és a járdán csak egy sorban szabad haladni.

(4) Kerékpárral

a) lakott területen kívül a főútvonalról balra bekanyarodni vagy megfordulni, továbbá

b) a kerékpárútról a vele párhuzamos útra balra bekanyarodni

nem szabad.

A kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia és azt tolva - a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint - kell az úttesten áthaladnia.

(5) A kétkerekű kerékpáron 16. életévét betöltött személy szállíthat 10 évnél nem idősebb, a kerékpárt nem hajtó utast a kerékpár pótülésén. Kettőnél több kerekű kerékpáron 17. életévét betöltött személy szállíthat a kerékpárt nem hajtó utast.

(6) A kerékpárral éjszaka és korlátozott látási viszonyok között abban az esetben szabad közlekedni, ha a kerékpáron vagy a kerékpároson

a) előre fehér-, hátrafelé piros színű, folyamatos vagy villogó fényt adó lámpát és fényvisszaverőt helyeztek el, és

b) lakott területen kívül kerékpáros fényvisszaverő mellényt (ruházatot)

visel.

(7) TILOS

a) főútvonalon 12. életévét be nem töltött személynek kerékpározni;

b) elengedett kormánnyal kerékpározni;

c) kerékpárhoz oldalkocsit, valamint - kerékpárutánfutót kivéve - egyéb vontatmányt kapcsolni;

d) kerékpárt más járművel, illetőleg állattal vontatni;

e) kerékpáron oldalra kinyúló, előre vagy hátra egy méternél hosszabban kinyúló, a vezetőt a vezetésben akadályozó vagy a személy- és vagyonbiztonságot egyébként veszélyeztető tárgyat szállítani;

f) kerékpárral állatot vezetni.

(8) Az (1) és a (3) bekezdésben, a (4) bekezdés b) pontjában, valamint a (7) bekezdés b)-f) pontjában foglalt rendelkezéseket a segédmotoros kerékpárok - a quad és a mopedautó kivételével - közlekedésére is alkalmazni kell azzal, hogy

a) lakott területen a kerékpársávon segédmotoros kerékpárral közlekedni,

b) kétkerekű segédmotoros kerékpáron utast szállítani,

c) segédmotoros kerékpárhoz utánfutót kapcsolni

nem szabad.

(9) A három- vagy négykerekű segédmotoros kerékpárral személyt szállítani akkor szabad, ha a jármű vezetője a 17. életévét betöltötte.

(10) A gyalog- és kerékpárúton a kerékpáros a gyalogos forgalmat nem akadályozhatja és nem veszélyeztetheti.

(forrás: netjogtar.hu)

 3. Mit mond a KRESZ, ha gyermekem kerékpáron szállítanám?

"A kétkerekű kerékpáron 16. életévét betöltött személy szállíthat 10 évnél nem idősebb, a kerékpárt nem hajtó utast a kerékpár pótülésén. Kettőnél több kerekű kerékpáron 17. életévét betöltött személy szállíthat a kerékpárt nem hajtó utast." (forrás: netjogtar.hu)

 4. Hol érdeklődjek gyerekülés felől, hogy kezdjek neki?

Első körben érdemes kérdezősködni baráti társaságban, hogy ki milyen gyerekülést használ/ajánl, és hogy milyen személyes tapasztalataik vannak ezek előnyeiről, illetve hátrányairól. Ha ők igazán kedves cimboráid, akkor tanácsos tőlük egyet kölcsön kérni pár próba körre is.  Ez után érdemes rákeresni és megnézni a különböző márkákat, hogy milyen gyereküléseket ajánlanak a gyártók. Online minden adat fenn van, képeket, videókat és véleményeket is találsz.

Ha gyerekülés vásárlásba kezdesz, jó tudni, ha igazán elsőrangút választasz az akár több generációt is kifog szolgálni, vagy ha már nincs rá szükséged továbbadhatod/eladhatod.

A Bikecafe a PolisportBobike és Thule márkák forgalmazója, ezekből előre szerelhetőhátsó vázra szerelhető  és hátsó csomagtartóra szerelhető változatok léteznek.

 5. Milyen kortól, hány kilótól használhatja gyermekem a kerékpáros gyerekülést?

Nagy átlagban a gyereküléseket már 9 hónapos kortól vagy 9 kg testtömegtől ajánlják, de természetesen ez egyén függő. Az előre szerelhető gyereküléseket körülbelül 9 kg-tól 15 kg-ig biztonságos használni, ami azt jelenti, hogy nagyjából a kicsi 9 hónapos korától egészen 2-3 éves koráig. Ezzel szemben a hátsó gyereküléseket 9 kg-tól 22 kg-ig, illetve 9 hónapos kortól 5-7 éves korig ajánlják a gyártók.

 6. Gyermekem még nem tud magától ülni, vihetem kerékpáron gyerekülésben?

Nem. Az apróságnak már biztosan kell tudni ülni, hogy kerékpár gyerekülésbe ülhessen. Ha gyorsítani akarjuk a fejlődését, és hamarabb ültetjük kerékpárunkra azzal gerincferdülést okozhatunk neki. Ahhoz, hogy stabilan tudjon ülni erős hátizomra, stabil gerincre és egyensúly/testtartó reflexre van szüksége.

 7. Első vagy hátsó gyerekülést válasszak?

Mindkettőnek meg vannak az előnyei és hátrányai. Ez függ a gyermek súlyától, korától és hogy milyen és mekkora kerékpárod van. Hogy részletesebb képet kapj olvasd el blog cikkünket ITT ebben a témában, ahol megtalálsz mindent a kerékpár gyerekülések előnyeiről és hátrányairól.

 8. Két gyermekem van, vihetem őket egyszerre együtt kerékpáron? Használhatok egyszerre első és hátsó kerékpáros gyerekülést is a biciklin?

Igen, ha megfelelnek mind súlyban, mind életkorban külön-külön az első és hátsó bicikli gyerekülések biztonsági előírásainak. Azonban, mivel ezek használata közben a súlypont máshová tevődik, durvább terepen nem igazán ajánljuk, viszont sima, aszfaltos úton kényelmesen lehet velük tekerni.

Keresés