Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gyerek kerékpárok

Gyerek kerékpár méretezési útmutató

Minden kis versenyző különböző ütemben növekszik. Tehát a számukra megfelelő méretű kerékpár megtalálásának legjobb módja az, ha megnézzük a korosztályukba tartozó modelleket, majd a magasságukat a megfelelő kerékpárhoz igazítjuk. A gyerek kerékpárok alapvetően a felnőtt kerékpárok kicsinyített változatai, és általában a kerékméreten keresztül mérik őket. Általános szabály, hogy a legjobb, ha gyermeket leültetjük egy potenciális új kerékpárra, és ellenőrizzük, hogy mindkét lábával érinti-e a földet.

Gyerek kerékpár méretezési útmutató

Rendezés:

Gyerek kerékpár

 

Mikor már a gyerekek meg tanultak futni, készen állnak az első kerékpározás előtti lépésre a praktikus egyensúly kerékpárral más néven futóbiciklivel. Rövid idő alatt a gyermek megtanulja a kerékpározás alapjait. A pedálok vagy a fékek kezdeti bonyodalmai nélkül a futóbiciklik megtanítják a kicsit két keréken egyensúlyozni. A pneumatikus gumik és a teljesen állítható nyereg sok akciót és szórakozást garantálnak, amíg fel nem készülnek az első igazi kerékpárra. A gyermek kerékpárok nem különböznek nagyon a felnőtt bicikliktől - kivéve persze, hogy minden kicsit kisebb. Könnyűek és manőverezhetőek ugyanakkor erős vázúak mindenféle igénybevételhez és terheléshez. Biztonságos fékrendszerrel vannak ellátva. Könnyen karbantarthatóak ugyanis ellen kell, hogy álljanak a rengeteg használatnak. A kerékpár alkatrészei bírják a nagy igénybevételt. A lánckerekek és a láncok jól védettek. Az életkor, a nemek szerinti kialakítás és egyéb részletek fontosak. A gyermek kerékpárokat nem a keret magasságával mérik centiméterben, hanem a kerék átmérőjével colban, a gyermek méretétől függően. A túl méretes kerékpárok nem csak kényelmetlenek, de nem is biztonságosak. Hasonlóképpen az is, ha túl kicsi a bicikli a gyermeknek. Ezért mindenféleképpen fontos a megfelelő méret.

A nálunk megtalálható Kellys és Alpina felsőkategóriás gyermek kerékpárok tökéletes szabadidős élményt adnak a legkisebbeknek.

Ha úgy érzed, már eljött az ideje egy gyermek kerékpár vásárlásnak, de vannak még felmerülő kérdések bátran keress fel minket elérhetőségeink egyikén.

Keresés