Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

absoluteBLACK Hollowcage Carbon-Ceramic kerékpár váltókanál

Ár:
219.900 Ft
209.990 Ft
Kedvezmény: 5%
Elérhetőség: RAKTÁRON, azonnal elérhető!

Az absoluteBLACK HOLLOWCAGE kerékpár váltókanál egy igazán egyedi, korszakalkotó termék, az eddigi leghalkabb, legjobb teljesítményű, aerodinamikus váltókanál, elérhető áron!

Gyártó: absoluteBLACK
Cikkszám: TCRCAGEDA91/BK-BK

Leírás és Paraméterek

Az absoluteBLACK HOLLOWCAGE® egy igazán egyedi, korszakalkotó termék a nagy átmérőjű váltókanalak piacán. Kategóriájában az eddigi leghalkabb, legjobb teljesítményű, aerodinamikus váltókanál, elérhető áron!

 • futurisztikus design

 • hihetetlenül könnyű, karbon-polymer anyagú szerkezet

 • egyedileg tervezett, nagyméretű kerámia csapágy - 4 év garanciával!

 • a valaha létezett leghalkabb váltógörgőkkel - 12-14dB-lel halkabbá teszi a váltót, a gyári váltókkal összehasonlítva!

 • kiváló aerodinamika

 • több Watt energiát takarít meg mint bármely más váltókanál a piacon

 • az első egyoldalú felfogatású, sík (mono-plate) konstrukció a piacon

 • kompatibilis: Shimano Dura Ace 9100 / 9150 / 9170 , Ultegra 8000 / 8050

 • maximum 32T-s fogaskoszorú méretig használható

 • a doboz tartalma: váltókanál, alsó fogaskerékgyűrű lezáró szerszám, 2db tartalék xring tömítőgyűrű

 • Súly: 71g

 

SILENT XRING PULLEY ™

Te is zavarónak találod amikor egy csendes környezetben, békés tájakon bringázol, de hallod a láncod kattogását ahogy végigfut a váltógörgőiden? Ez a zavaró zaj évtizedek óta kíséri a kerékpárosok minden útját, de ennek ideje végetvetni!

Az átlagos polymer görgők igen hangosak, náluk már csak aluminium társaik rosszabbak, melyek még szórják is a hangot, így még hangosabbak. Az absoluteBLACK bemutatja a váltógörgők új generációját, melyek akár 12-14db-lel is csökkenthetik a kiadott zaj hangerejét a gyári Dura Ace görgőkhöz képest, mely nagyjából 60%-nak felel meg. Ezzel gyakorlatilag észrevehetetlenné válik hajtásod hangja!

A forradamian új megoldás lényege, hogy az x-gumigyűrű (xring) tömítés elnyeli a lánc csapkodását a felső váltógörgő fogain, ezáltal megszünteti az ütközések zaját, ami a hangos hajtás legmeghatározóbb okozója. Ennek a forradamian új váltokanálnak köszönhetően mostmár halkan suhanhatsz végig a tájon és soha nem hallott hangokat fedezhetsz fel környezetedben.

A flexibilis nagyátmérőjű váltókanál jobb mint a merev változatok

A közhiedelemmel ellentétben a rugalmasság fontos, hiszen ez teszi lehetőve hogy a váltókanál (így az alsó váltógörgő is) jobban igazodjon a lánc szögéhez, amikor a fogaskoszorú felső lánctányérjait használjuk. Ez kevesebb surlódással (így kevesebb Watt veszteséggel) jár, mivel az alsó váltógörgőnek nem kell harcolnia a lánc feszítése ellen. A Shimano cég részlegesen megoldotta ezt a problémát amikor a váltókanál alsó részét enyhén kifelé hajlította, hogy így jobban összehangolódjon a lánccal a felsőbb sebességek használatakor. Az absoluteBLACK egy teljesen új megoldást alkalmazott és elhagyta a váltókanál egy részét, így egy sík váltókanalat létrehozva, amely dinamikusan illeszkedik a lánc aktuális szögéhez.

A merevebb felső váltógörgő, nem a merevebb váltókanál, kiemelkedően jobb váltást eredményez

Sok cég próbálja meggyőzni a vevőket, hogy a merevebb váltókanál a precizebb váltás titka, de valójában a legfontosabb tényező ami befolyásolja váltónk teljesítményét, az a felső váltógörgő merevsége. Mivel ez a görgő kapcsolódik közvetlenül a váltó forgáspontjához, ezért a kanál merevségének szerepe elhanyagolható. A felső váltógörgő mozgatja a láncot jobbra és balra, így lehetővé téve a váltást, ezért ennek az alkatrésznek a merevsége, ami igazán pontossá teszi váltónkat.

A legtöbb nagyátmérőjű váltókanál nagyon kis méretű csapágyat használ nagymértékű oldalirányú játékkal a fogaknál, amely igen pontatlan váltást eredményez. A HOLLOWcage® váltókanál ellenben kivételesen nagyméretű, egyedi gyártású kerámia csapágyat tervezett, amely hihetetlenül merevvé teszi a váltógörgőt. Az alsócsapágy akkora, hogy akár egy 11T méretű váltógörgő is belefér.

A probléma a lapos váltógörgő fogakkal

Az egyik legfontosabb probléma a váltók precizitását illetően, a váltógörgők merevsége mellett, a görgők lapos fogazatából ered. Az alacsony fogazat egyszerűen nem képes hatékonyan mozgatni a láncot oldalirányban sebességváltás közben. A fogak képezik az egyetlen érintkezési pontot a lánccal, mégis a legtöbb nagyátmérőjű váltókanál igen kisméretű fogakkal rendelkezik. Ez a legfőbb oka annak, hogy ezek a váltók nem képesek a pontos váltásra. A HOLLOWcage® nagyyméretű, hosszú fogakat használ a felső váltógörgőjében, így a lehető legpontosabb váltást garantálja!

A nagyátmérőjű váltókanalak igazából még aerodinamikusabbak

Az általános hiedelem kerékpáros körökben, hogy a nagyyátmérőjű váltókanalak igen gyenge aerodinamikával rendelkeznek. A gyári váltókhoz képest jóval nagyobb felülettel rendelkeznek, mely a légellenállás miatt csökkenti a hatékonyságot, amit a nagyobb váltógörgők miatt nyernénk. Az absoluteBLACK egy egyedi tervezésű, kisméretű tárgyakhoz tervezett szélcsatornában, modern műszerek segítségével vetette össze a HOLLOWcage® légellenállását az egyik piacvezető márka termékével és az eredeti Dura Ace váltókanáléval. Természetesen a tesztek őket igazolták, a HOLLOWcage® váltókanál aerodinamikája kiemelkedően jobb volt a másik két váltókanálénál! Ennek ellenére a különbség viszonylag alacsony volt a különböző kanalak között, így bebizonyosodott, hogy a nagyobb váltókanál méret nem igazán meghatározó energiaveszteség szempontjából.

Az ezt ábrázoló grafikont megtekintheteed a képek között, melynek bal oldalán a Watt értékeket láthatod, minél kisebb a negatív Watt érték, annál kevesebb az energiaveszteség (pl.: -3 jobb mint -4). A tesztet 40km/h-ás sebesség szimulálása mellett végezték, különböző szélirányokat szimulálva. A grafikon alsó részén a kerékpáros haladási iránya és a szélirány által befogott szög mértéke látható. 

Egy kis Watt mérős játék

Négy olyan tényező is van, amivel a nagyátmérőjű váltókanalak energiát takarítanak meg hajtás közben. A csapágy minősége és annak kenése, a fogak számának mennyisége, a rugófeszesség és a kanál alsó részének igazodása a lánchoz váltás közben. A HOLLOWcage®-ben egy egyedi tervezésű, extra nagyméretű, kerámiából készült zártcsapágy található, mely enyhén zsírozott, nem olajozott, de nem is száraz.

A közhiedelemmel ellentétben az enegiamegtakarítás nagy része nem a csapágy kenésére vezethető vissza, a tesztek szerint ez mindössze 0,03-0,1W a jóminőségű csapágyak között. Csak a gyártók szeretnék elhitetni velünk, hogy itt történik a csoda, azáltal, hogy Acera szintű váltógörgőkkel hasonlítják össze termékeiket.

A képek közt szereplő grafikon bizonyítja, hogy valós terhelés alatt történő tetsztek során - melyeket egy neves portugál egyetem surlódás mechanikát tanulmányozó részlegén végeztek - a HOLLOWcage® egyedi kerámia csapágya enyhe zsírozással produkálta a legjobb eredményt energiamegtakarítás terén.

A legnagyobb energiamegtakarítás a rugófeszességre és a kanál láncvonalhoz való igazodásához vezethető vissza váltás közben. Egyértelmű összefüggés fedezhető fel a váltókanalakban az energiaveszteség mértéke és a rugófesszesség között. A kisméretű, alacsony fogak furcsa módon sokkal nagyobb rugófeszességet igényelnek a megfelelő váltóképesség fenntartásához. 

A HOLLOWcage® váltókanál rugófeszessége az eddigi legalacsonyabb a piacon, ennek ellenére kiválló váltóképességet garantál az extra magas fogazat és az extra merev görgő egyedi kombinációjának köszönhetően. Ami még ennél is jobb, hogy ez az egyetlen olyan váltókanál ami dinamikusan igazodik a lácvonal változásához, ezzel minimalizálva a surlódást az alsó görgőnél.

A HOLLOWcage® felszerelése és a megfelelő lánchossz kiválasztása

Az esetek többségében a legalacsonyabb rugófeszességet kell beállítani, vagyis a rugó vége a bal első lyukba kell hogy belemenjen (erről is találsz képet a fotók között). Ha 11-32T fogaskoszorút 52/36T lánckerékkel használsz, lehetséges, hogy közepes rugófeszességre kell állítanod a kanalat (középső lyuk), de csak ha a legkisebb sebességben lazának véled a láncot.

A megfelelő lánchossz kiválasztásához szükséges videót a gyártói honlapon találod:

https://absoluteblack.cc/hollowcage-carbon-ceramic-oversized-derailleur-pulley-cage

FELHASZNÁLÁS Országúti

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés