Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kerékpáros lámpa

Rendezés:

Kerékpáros lámpák

A lámpák mint a biztonsági kiegészítők egyik legfontosabb elemei, a láthatóság, illetve bizonyos körülmények között a jó látási viszonyok segítésében töltenek be fontos szerepet. Bár egyre elterjedtebbek a fényvisszaverő betétes ruhák, kiegészítők, azért egy lámpa jóval hatásosabb eszköz.

A hátsó lámpák funkciója talán a legismertebb, de sokszor „ideális esetben” is jól jöhet. Nem csak sötétben vagy rossz idő esetén lehet hasznunkra. Mivel a kerékpár és kerékpáros viszonylag kis felület a közlekedésben, törekedni kell arra, hogy a többi jármű, résztvevő minél előbb és jól láthatóan észre vegyen minket.

Akár a városban egy kereszteződésben, egy kanyarodásnál, sávváltásnál, de az országúton napsütésben is nagy előny, hisz a távolból érkező, nagy sebességű autó is veszélyt jelenthet.

Az első lámpák hasonlóképen működnek, plusz bizonyos típusok már a mi látásunkat is segítik a fényerővel, ha például szürkületben, sötétben, esőben közlekedünk.

Jellemzően a kormányra, nyeregcsőre tudjuk ezeket felszerelni, de vannak bukósisakra valók is. Világítanak, villognak, vibrálnak. Léteznek úgynevezett intelligens lámpák is, amik figyelembe veszik a külső fényeket és az alapján hangolják a fényerőt vagy a világítás ritmusát.

Egyre elterjedtebbek a LED-es verziók, amik hatékonyabbak és mégis tartósabbak.

Különböző erősségű, kapacitású villogókat találunk a piacon, így mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Vannak egészen pici / kompakt termékek is, amik szinte alig látszanak a kerékpáron, így nem rontják az összképet ha például egy aero országúti kerékpárunk van.

A lámpákhoz alapból kapjuk a szükséges rögzítő elemeket, de találunk a kiegészítők között is, hogy bárhova fel tudjuk szerelni, vagy például ha két kerékpáron használnánk egy lámpát elég csak a „tartóból” kettőt venni.

Kapható kicsi, nagy, könnyű, kompakt, első, hátsó vagy komplett szett, van elemes vagy akkumulátoros változat is – nézz körül kínálatunkban.

Keresés