Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kerékpár zár, lakat

Ha számodra a kerékpár elsődlegesen közlekedési eszköz és nap mint nap használod, akkor fontos, hogy biztos helyen tudd a kedvenced. Azért, hogy ugyan azon a helyen később is megtaláld, szükség van egy zárra, lakatra, vagy láncra. Számos variáció közül választhatsz, itt is a felhasználás, pontosabban a tárolás módja lesz a döntő. Van kulcsos, számzáras. Külön kaphatók hozzájuk kiegészítők, alkatrészek. Változó hosszúságú, vastagságú, súlyú és színű közül lehet válogatni. Rögzíthetők a kerékpár(váz)ra is, így könnyeben szállíthatóak. Létezik már riasztós változat is, ami hangjelzéssel jelzi, ha hozzányúlnak a zárhoz, illetve a kerékpárhoz.

Termékkínálatunkban BBB és nagy választékban Abus termékeket találsz.

Rendezés:

Láncos zárak: a legerősebb védelem, masszív, nehezen vagy sehogy nem vágható anyagokból készülnek. A rajtuk lévő lakat is többnyire edzett anyagból van, a zárak is különlegesen vannak kialakítva. Különböző vastagságú és hosszúságú létezik.

Hátránya a súly, nehezek ha mondjuk hátizsákban akarjuk vinni magunkkal tekerés közben. Megoldás lehet feltekerni a nyeregcsőre vagy vázra, de sérülhet a fényezés, meg zörökhet menet közben.

A lánc akkor lehet előnyös, ha például a munkahelyünkön a mélygarázsban parkolunk napi szinten, ebben az esetben a láncot nem kell hordoznunk, csak alkalmanként lezárjuk vele a bringákat.

U-lakatok: hasonló a védelmi szintjük a láncokhoz. Hordozni hasonlóan nem a legegyszerűbb, de itt vannak vázra rögzíthető változatok is. Van belőlük keskenyebb, szélesebb, rövidebb, hosszabb – rögzítésnél azért korlátozottak a lehetőségek.

Spirál zárak: könnyebb, rugalmasabb, jóval egyszerűbb szállítani, ellenben nem a legbiztosabb védelmi megoldás. Többnyire sodronyból készülnek, ami vágható.

Hajtogatható zárak: viszonylag új megoldás a piacon és talán a leguniverzálisabb is.