Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

MTB avagy a Hegyikerékpár

A hegyi kerékpárok, avagy ismertebb nevükön MTB, kifejezetten kemény hegyi/sziklás terepre tervezték. Masszív felépítése és a vastag 26"-os, 27,5" és 29"-es kerekek jellemzőek rá, mely alkalmassá teszi a sziklás terepen való bringázásra. Az első teleszkóp szinte kötelező, hogy jól bírja a talaj egyenetlenségeit. Kínálatunkban megtalálod számos gyártó kerékpárjait!

MTB kerékpár méretezési útmutató

Rendezés:
Mountain Bike – MTB kerékpár

 

Másnéven hegyi kerékpár. Több ága létezik: Cross Country XC vagy CC, Enduro / All Mountain, Trekking, Downhill, Freeride, Dirt jump / street, 4X / Four cross, Trial.

Vázgeometriája alkalmassá teszi hegyre és egyenetlen terepre. Vaskosabb és erős váz, zsíros gumiabroncsok jellemzik. A sportág különféle típusú hegyi kerékpározássá fejlődött, a tudományágaknak megfelelő kerékpárokkal. Az alak, a technológia, a felfüggesztés és a különféle vezetési stílusok az állandó innováció érdekében változnak. Manapság a  MTB-ok csillag távolságra vannak az első hegyi kerékpároktól. Semmilyen esetleg első- vagy teljes felfüggesztéssel élvezhetjük a kedvelt pályáknak megfelelő kényelmet. A kerékméretek a hagyományos 26 - 29-ig változnak, mindegyik méret különböző előnyöket kínál. Vannak úgynevezett „fatbike”-ok, amelyek gumiabroncsai elég szélesek ahhoz, hogy havon vagy homokon járjanak. Erős váz, zsíros gumik és alacsony sebességfokozatok segítenek elpártolni az úton. A nálunk megtalálható KTM, Kellys, Merida és Cube felsőkategóriás hegyi kerékpárok tökéletes szabadidős élményt adnak.

Ha úgy érzed, hogy ez a te műfajod, de vannak még kérdéseid, keresd fel bátran szakembereinket az elérhetőségeink egyikén.

Keresés