Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

MTB kerékpár - Férfi és női MTB kerékpár

A MTB kerékpárok, másnéven mountain bike vagy hegyi kerékpárok elsősorban terepen történő kerékpározásra, extrém sportolásra szánt kerékpárok. Felhasználásukra jellemzően az erdei, gyökeres, köves és sziklás utak a jellemzőek. A MTB kerékpárokat éppen ezért, nagyon erős vázra építették, kiváló minőségű teleszkópos villával, erős hidraulikus tárcsafék-rendszerrel, hogy a hegyről lefelé jövet, nagy sebességnél is hatékony maradjon a fékteljesítmény. Ezen kívül széles és jól tapadó, bütykös mintázatú kerékpár külső gumikkal rendelkeznek, melyek elengedhetetlenek az extrém terepeken. Ha az MTB kerékpárokról beszélünk, akkor a három legfontosabb jellemző a kerékpár felhasználási területe, a kerékpár kerékmérete és a kerékpár vázmérete! Számos mountain bike felhasználási terület, szakág létezik, ezek közé tartozik a Downhill (DH), Freeride, Enduro, Cross Country (XC), Maraton, All-mountain.

Az MTB kerékpárok kerékmérete szerint megkülönböztetünk 26", 27.5" és 29"-os kerékpárokat. A klasszikus 26 coll-os kerékméretű MTB-k után megjelentek a ma már leginkább használatos 29-es MTB kerékpárok, melyek a jobb gördülési tulajdonságaik révén sokkal jobb menettulajdonságokkal rendelkeznek. A 26-os MTB kerékpárokat ma már egyre jobban kiszorítják a 27,5-es MTB kerékpárok. A BikeCafe webáruházában minden kerékméretű modellből találni megfelelő mountain bike kerékpárt a legjobb gyártók kínálatából! MTB kerékpár gyártóink közé tartozik a CUBE, MERIDA, KTM.

Összegezve tehát, az MTB kerékpár kifejezetten a terepen történő használatra lett kifejlesztve, két fő változata a merevfarú illetve az összteleszkópos, másnéven fully kerékpár.

Rendezés:

MERIDA Big.Nine 15 29" MTB kerékpár 2022 - kék

264.900 Ft 219.900 Ft
Gyártó: MERIDA
RAKTÁRON, azonnal elérhető!

KTM Ultra Fun 29" MTB kerékpár 2022 - fekete

384.000 Ft 299.990 Ft
Gyártó: KTM
RAKTÁRON, azonnal elérhető!