Termékek Menü
   

Méretválasztás

Kerékpárok megfelelő vázméretének kiválasztása

Az alábbi táblázatokkal kívánunk segítséget nyújtani a megfelelő kerékpár vázméret kiválasztásához az egyes kerékpártípusok esetén.

Elsősorban a kerékpáros testmagassága határozza meg a kerékpár megfelelő méretét, másodsorban természetesen a testalkat (lábak, karok hossza stb.) A testmagasságnak megfelelő vázméret nagy biztonsággal kiválasztható az alábbi táblázatból.

Gyermekkerékpárok és BMX kerékpárok esetében kiindulási alap az életkor is.A testmagasságot centiméterben (cm), a kerékpárok méretét kerékpárgyártótól függően centiméterben (cm), colban, inchben (”) vagy betűjelöléssel (XS,S,M,L,XL) adjuk meg.

Az egyes típusok vázméreteinek növekedésével arányosan együtt nő a felsőcső hossz is. Ha nem illeszkedik pontosan a testalkathoz a választott kerékpár, ezzel az értékkel néhány centimétert lehet nyerni pluszban, vagy mínuszban a nyereg előre-hátra tolásával, illetve a kormányszár (stucni) hosszabbra, vagy rövidebbre cserélésével. Így a nem tökéletesen hozzánk passzoló méretű kerékpárt is kis mértékben saját igényeinkhez tudjuk állítani.

 

 

Nézet:
Rendezés: