Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Cross/Trekking női és férfi kerékpárok

Cross trekking kerékpárok

A cross trekking kerékpárok a sportosabb felhasználókat célozzák meg, tehát tökéletes választás lehet azoknak, akik hosszútávon szeretnének száguldozni. Tulajdonképpen a hagyományos túrakerékpárok lecsupaszított változata, vagyis minden "felesleges" kiegészítőtől mentes. Ideális a különböző, vegyes terepviszonyokra, legyen akár hegyvidéki vagy sík.

Trekking - túrakerékpárok

A kerékpártípusok közül ez a legsokoldalúbb felhasználású. Elsősorban túrázásra, kirándulásra, de a mindennapi közlekedésre is alkalmas, hiszen egyben sportos és kényelmes is. A felszereltségét leginkább a kényelmes ülés, merev, magas vázkialakítás, csomagtartó, sárvédő, láncvédő, kitámasztó és első teleszkóp jellemzi.

Cross/Trekking kerékpár méretezési útmutató

Rendezés:
Cross/ Trekking kerékpár

 

Ezek a kerékpárok hibridek a hegyi kerékpár és az országúti között elhelyezkedve.  Először az 1990-es években jelentek meg. Könnyedén használhatjuk hosszabb utakra, és akár terepen is felvihet minket erdei pályákra. Belső kerékáttételesek. A felnik és a küllők könnyűek, mert nem kemény talajra tervezték őket. A masszív vázuk acélból vagy könnyű alumíniumból készülhetnek. Első teleszkóposak, ami egy felsőbb kategóriás modellnél állítható rugófeszességgel érkezik. Visszaút csillapítással vannak ellátva, illetve fix villává alakíthatóak. Lapos kormányuk és a fékrendszerük hasonlít a hegyi kerékpáréhoz. A fékezésért V-fékek felelősek. Ezeket eredetileg hegyi kerékpárokhoz tervezték, és bőven alkalmasak a városi utcákra és az országutakra. Az ilyen típusú kerékpárok geometriája lehetővé teszi, hogy megtartsa lovasa emelt helyzetét. Ezáltal kényelmesebb és biztonságosabb is. A kerekek mérete jó mutató. Nagyobb gumikkal érkeznek, mint a közúti társaik, tehát stabilabbak is. Ez egyenletesebb vezetést tesz lehetővé és jobban megfelel terep használatra. A fő különbség a cross és a trekking kerékpárok között az, hogy az előbbi minden felesleges kiegészítőtől mentes, míg az utóbbi minden „jóval” (csomagtartó, sárvédő, láncvédő, kitámasztó, stb.) fel van szerelve. 

A nálunk megtalálható KTM, Kellys, Merida és Cube felsőkategóriás cross és terkking kerékpárok tökéletes szabadidős élményt adnak.

Ha úgy érzed, hogy ez a te műfajod, de vannak még kérdéseid, keresd fel bátran szakembereinket Facebookon, instán, e-mailben, telefonon vagy személyesen.

Keresés