Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kerékpár méretválasztó

Általános méretezés 

Kerékpár méretezési útmutatók

A kerékpár méretének kiválasztása a kerékpár típusától, az egyén testmagasságától és vezetési stílusától függ. A megfelelő kerékpár kényelmes, hatékony és élvezetes lesz használójának. Ez a kerékpáros méret útmutató általános tanácsokat ad a megfelelő méret kiválasztásához. Ez csak útmutató, és javasoljuk, hogyha bármilyen kérdés merül fel benned  kerékpár választásnál bátran látogass el üzletünkbe, vagy vedd fel a kapcsolatot a mindig segítőkész szakembereinkkel telefonon, e-mailben vagy facebookon.

 Mérd meg a testmagasságodat

A megfelelő méretű kerékpár kiválasztásához meg kell mérned a testmagasságodat és a belső lábhosszodat. Testmagasság méréshez állj a falhoz cipő nélkül, és jelöld meg a falat ceruzával, hogy az a fejed tetejével egy szintben legyen. Ezután mérd meg a talajtól a jelig (ha valaki segít, az ezt megkönnyítheti).

A belső lábhossz méréséhez szükséged lesz egy kisebb könyvre. Állj ismét a falhoz cipő nélkül, és a könyvet tartsd a lábaid között szorosan az ágyékodnál. Jelöld meg a falat ceruzával a könyv felső részénél és mérd meg a jel és a padló közötti távolságot. (Ismét könnyebb lehet, ha egy barátot hívsz segítségül.) Ha a magasságod a mérettartomány csúcsán van és nem egyértelmű, hogy a kisebb vagy a nagyobb bringát válaszd, segítséget nyújt egy egyszerű mérés. Ez pedig a karfesztávolságod mínusz a magasságod különbsége. Ha pluszos érték jön ki, akkor válaszd a nagyobb méretet, viszont ha mínuszos az eredmény, akkor a kisebb méretet válaszd.

 A kerékpár típusa

Milyen kerékpárt, milyen terepen és milyen gyakorisággal fogsz használni? A választott kerékpár típusa befolyásolja a vásárolt kerékpár méretét. Például egy hegyi kerékpáros, aki agresszívabban akar vezetni, és manőverezhetőbb kerékpárt szeretne, előnyben részesítheti a szokásosnál kisebb méretet. Hasonlóképpen, az országúti versenyző, aki simább és gyorsabb hegyi kerékpárt keres, nagyobb méretet preferálhat, mint általában. Nincs tehát helyes vagy rossz méret, mindez egyén és stílusfüggő.

 Kerékpárok általános mérése

A kerékpárokat az üléscső hossza alapján mérjük. Ez márkánként különbözik, bizonyos mértékig a felső cső találkozásának tetejéig, vagy akár a felső cső közepéig. A MTB-t hüvelykben, az országúti kerékpárokat centiméterben és a hibrid kerékpárokat a kettő közül bármelyik értékben adják meg.

 A megfelelő magasság

A magasság mérése a felső cső tetejéig történik, miszerint a  kerékpár nyerge fölött állva a keret milyen magasan van a talajtól Az ideális távolság a nyereg és az ágyék között minimum 2 cm kell hogy legyen. Elméletileg a kerékpár fölötti állása értéke, a belső lábhossz mínusz 2 cm. Érdemes megmérned a belső lábhosszt a cipővel is, hogy megállapíthasd milyen mi az ideális magasság a kerékpár fölött. Ez a távolság segít megakadályozni a sérüléseket, ha gyorsan le kell ugranod a nyeregről.

 

Cyclocross kerékpár méretezési útmutató

 

A cyclocross kerékpár megfelelő illeszkedése elengedhetetlen a kényelmes és biztonságos kerékpározás érdekében. A Cyclocross kerékpárvázak úgy lettek kialakítva, hogy a versenyzőt kissé egyenesebben tartsák. Ezáltal kényelmesebbek a hosszabb utazások során, és alkalmassá teszi őket az akadályok, például fatönkök vagy más extrém terepen való közlekedésre.

Milyen méretű cyclocross kerékpár kell nekem?

Ez egy általános de praktikus diagram, amely megmutatja, hogy milyen méretű cyclocross kerékpárt válassz. Az értékek gyártónként különbözhetnek, ezért a kiválasztott kerékpárnál mindig nézd meg az adott márkához csatolt táblázatot is alul a paraméterek mellett, a geometria fülnél. Ha bármilyen kérdés merül fel benned kerékpár választásnál, bátran látogass el üzletünkbe, vagy vedd fel a kapcsolatot a mindig segítőkész szakembereinkkel telefonon, e-mailben vagy facebookon

    

                                                           

 

Országúti kerékpár méretezési útmutató

 

A legtöbb országúti kerékpár kétféle stílusban kapható: versenyre alkalmas országúti kerékpárok (hosszúak felső csőben és alacsonyak elöl a gyorsabb vezetés érdekében) és a hobbi országúti kerékpárok (amelyek általában rövidebb felső csövekkel és magasabb elülső végekkel rendelkeznek az extra kényelem érdekében). Az elmúlt években nőtt a cyclocross kerékpárok száma is, amelyek a hétköznapibb, kalandvágyó országúti kerékpározók számára készültek.

 Milyen méretű országúti kerékpár kell nekem?

Ez egy általános de praktikus diagram, amely megmutatja, hogy milyen méretű országúti kerékpárt válassz. Az értékek gyártónként különbözhetnek, ezért a kiválasztott kerékpárnál mindig nézd meg az adott márkához csatolt táblázatot is alul a paraméterek mellett, a geometria fülnél. Ha bármilyen kérdés merül fel benned kerékpár választásnál, bátran látogass el üzletünkbe, vagy vedd fel a kapcsolatot a mindig segítőkész szakembereinkkel telefonon, e-mailben vagy facebookon.

 

 

 Sok kerékpárt a női forma szem előtt tartásával terveztek. Ugyanis a hölgyek általánosan rövidebb karhosszal, keskenyebb vállakkal és kisebb kezekkel rendelkeznek. De egyáltalán nem ok arra, hogy egy nő ne tudjon unisex vagy férfi kerékpárral közlekedni.

 

 

Mountain bike kerékpár méretezési útmutató

 

A hegyi kerékpárokat, mint nevében is benne van, hegyi terepre tervezték. Hagyományosan 26 colos kerékkel érkeznek, de újabban találkozhatunk a 29 és 27,5 colos kerékpárokkal is. Ezek az új méretek nagyobb sebességet kínálnak, és általában jobban elnyelik a durva terepet. Az MTB méreteket hüvelykben/colba vagy S, M és L méretben mérik.

 Milyen méretű hegyi kerékpár kell nekem?

Ez egy általános de praktikus diagram, amely megmutatja, hogy milyen méretű MTB kerékpárt válassz. Az értékek gyártónként különbözhetnek, ezért kiválasztott kerékpárnál mindig nézd meg az adott márkához csatolt táblázatot is alul a paraméterek mellett, a geometria fülnél. Ha bármilyen kérdés merü fel benned kerékpár választásnál, bátran látogass el üzletünkbe, vagy vedd fel a kapcsolatot a mindig segítőkész szakembereinkkel telefonon, e-mailben vagy facebookon.

 

 

Gyermek kerékpár méretezési útmutató

 

Minden kis versenyző különböző ütemben növekszik. Tehát a számukra megfelelő méretű kerékpár megtalálásának legjobb módja az, ha megnézzük a korosztályukba tartozó modelleket, majd a magasságukat a megfelelő kerékpárhoz igazítjuk. A gyerek kerékpárok alapvetően a felnőtt kerékpárok kicsinyített változatai, és általában a kerékméreten keresztül mérik őket. Általános szabály, hogy a legjobb, ha gyermeket leültetjük egy potenciális új kerékpárra, és ellenőrizzük, hogy mindkét lábával érinti-e a földet.

 Milyen méretű gyerek kerékpárra van szükségem?

Ez egy általános de praktikus diagram, amely megmutatja, hogy milyen méretű kerékpárt válassz gyermeked számára életkora, magassága és a kerékpár mérete alapján. Ha bármilyen kérdés merül fel benned kerékpár választásnál, bátran látogass el üzletünkbe, vagy vedd fel a kapcsolatot a mindig segítőkész szakembereinkkel telefonon, e-mailben vagy facebookon.

 

Trekking/Cross trekking méretezési útmutató

 

 Cross trekking kerékpárok

A cross trekking kerékpárok a sportosabb felhasználókat célozzák meg, tehát tökéletes választás lehet azoknak, akik hosszútávon szeretnének száguldozni. Tulajdonképpen a hagyományos túrakerékpárok lecsupaszított változata, vagyis minden "felesleges" kiegészítőtől mentes. Ideális a különböző, vegyes terepviszonyokra, legyen akár hegyvidéki vagy sík.

Trekking - túrakerékpárok

A kerékpártípusok közül ez a legsokoldalúbb felhasználású. Elsősorban túrázásra, kirándulásra, de a mindennapi közlekedésre is alkalmas, hiszen egyben sportos és kényelmes is. A felszereltségét leginkább a kényelmes ülés, merev, magas vázkialakítás, csomagtartó, sárvédő, láncvédő, kitámasztó és első teleszkóp jellemzi.

 

 

Keresés